Om Hudbalans

 HudBalans är ett företag som funnits sedan 2008. Jag som startat och arbetar här heter Birgitta Tingberg. Jag arbetar både som Hudterapeut och som Näringsterapeut. Detta för att på så sätt kunna hjälpa de som kommer till mig på allra bästa sätt. Tanken med HudBalans har redan från starten varit att erbjuda hudvård som verkligen ger ett resultat på huden. Genom att arbeta med produkter både i behandling och för hemmabruk som verkligen har en effekt på huden. Något jag kommit att arbeta mycket med är hudproblem av olika slag. Då arbetar jag alltid både utifrån men också ofta inifrån. Huden är ett organ, bland alla andra i vår kropp. Och den mår som den näring den får.

De produkter jag använder är så kallade Derma cosmeceuticals. Det vill säga, det är produkter som behandlar tecken på skador i huden och skapar en välmående hud genom att hålla hudbarriären stark och frisk.

För att få bra resultat vid hudproblem men även för att förebygga problem med bland annat huden så arbetar jag även inifrån i kroppen. Detta genom ett koncept med kost- och näringsrådgivning. Om man vill ha ett exakt resultat om balansen i kroppen så arbetar jag med olika typer av analysverktyg; hårmineralanalys, blodanalyser och andra analyser vid behov.

Huden är det yttersta i vår kropp, vår barriär utåt. Där syns ofta problem som kommer inifrån, t ex med magen eller andra organ. Så för att få goda resultat – såväl inne i kroppen som på dess utsida (huden) – arbetar jag med: